Pengikut Setia

Top 10 Members

Tuesday, November 30, 2010

Piala Suzuki AFF 2010

Assalamualaikum..

Salam 1Malaysia kengkawanku sekalian. Malam nih aku nak cerita sikit ja. Entry aku malam nih ditujukan khas buat semua peminat & penyokong bolasepak Malaysia. Menjelang perlawanan pembukaan Piala Suzuki AFF 2010 di Jakarta esok.

Skuad negara dalam usaha memburu kejuaraan pertama kali akan bertemu dengan Indonesia, Thailand & Laos dalam Kumpulan A. Pemain Malaysia harus memperkuatkan ketahanan mental menghadapi kerenah penyokong tuan rumah (Indonesia) bagi membolehkan Malaysia mengutip 3 mata berharga sebagai langkah awal ke separuh akhir.

Pasukan Malaysia yang dibarisi 22 pemain campuran pemain senior & pemain muda diharap mampu untuk mencipta rekod pertama kali menjulang kejuaraan AFF. Pencapaian terbaik Malaysia adalah berjaya ke peringkat akhir pada 1996.

Marilah kita sebagai rakyat Malaysia dengan sepenuh hati menyokong pasukan negara kita agar kemenangan berpihak kepada pasukan Malaysia.

HIDUP HARIMAU MALAYA

Nih la barisan yg menggalas harapan negara
(Klik kat gambar untuk besarkan)

Skuad Malaysia sebelum berlepas ke Jakarta


Gambar sumbangan UTUSAN MALAYSIA.


Saturday, November 27, 2010

Tak Ku Sangka o_O

Assalamualaikum..

Akhirnya..
Masa mula2 aku buat blog saja ja suka2..
Nak luahkan rasa hati kat seseorang..
Dah lama dah aku buat blog nih (tahun lepas)..
Aku rasa dah cukup setahun umur blog aku..
Tapi baru bulan lepas aku aktifkan diri nih..

Bermula dengan Nuffnang..
Pastu GengBlogger..
Akhirnya ABG BEN punya segmen..
Aku dah janji kat diri aku..
Follower aku yg ke-100 aku akan bg award & hadiah..

Haaa..
Tadi aku buka blog tengok2 dh 100..
Orang yang bertuah tuh adalah...

aeNnn

Cik aeNnn sila amek yeee..

Tapi tanpa 99 follower yang sebelum yg ke-100..
Mana mungkin follower aku jd 100 (paham x ayat aku)..haha
So, aku xlupa follower2 aku yg len..
Korang pn dapat award gak..

Yang nih untuk semua 99 follower yg lain..meh pakat amek ye..


Sapa yg follow aku lepas nih..
Kena la tunggu sampai jd 200 plak..
Aku bagi award lagi..
Heehehe..

Chaw sin chi..


pstttt : sory award xlawa mana pun..baru blaja godek PS.. :]


Friday, November 26, 2010

Lepak @ Pizza

Assalamualaikum..

Entry nih saja ja nak tunjuk gambar2 yang aku amek masa aku pi jalan2 dengan family aku..
Kejadian nih bertarikh 19/11/2010 iaitu JUMAAT lepas..
Tapi memandangkan internet aku slow xdapatla aku nak update cepat2..
Nih internet aku cam ok la sikit..
Maka aku wat la entry nih..

JOM USHA!!!



budak Raif nih sampai2 dh pelok Ronald dh

Rafiq & Raif..Adik2 ku

"Hensem nyaa chek"..kata Raif

Kuda ku lari gagah berani

Lori simen pun hentam..


Nih baru mantop..FERRARI ENZO..

Lagi sekali lori apa ntah..

Abeh suma benda yg pakai token dia try..
Penat duit aku..
Memang letih jaga budak nih..
Tapi nak wat camna kena la tolong jaga sementara mak & kak aku beli barang..
Dah abeh beli barang kami layan PIZZA HUT..
Hehehe

Tuesday, November 23, 2010

Lembat+Geram=Masalah

Assalamualaikum..



Sedih la aku..tenet aku slow sangat..
Nak buka 1 page sampai dekat 10 minit..
Cmne aku nk Blogwalking..
HUHU..

Sorry la kengkawan..Aku skunk tengah cuti..
Kat kampung aku nih takde 3G..
Tenet pn pakai HSDPA je..
Kepada sape2 yg follow nnt aku follow balik..
Kepada yg sudi singgah 2 thank bebanyak..
Malangnye aku tak dapat nk lawat balik buat sementara waktu..

Nih pn aku online kt CC je..
Tension nye aku..HUHU..

Friday, November 19, 2010

Blogger Macho

Assalamualaikum..

Sape blogger macho..
Nak taw kena baca entry nih bg abeh..hehe

Sebenarnye entry nih nk bg award je pn..
Award nih aku dapat daripada Cik Feez..



Macam besa nak dapat award kena la jawab solan..

1. Kenapa saya pilih nama blog aku camtuh?

Ntah la aku pn tak taw sebab apa aku pilih nama nih..Bahasa Melayu cakap 'Jalan untuk Penulisan'..Aku rasa aku pilih sebab nih la tempat aku tuk menulis segala apa yg aku rasa nak tulis..hehe


2. 5 perkara yang aku suka

Aku sukaaaaa
  • makan
  • tido
  • blogging
  • gaming
  • tgk tv channel sukan


3. 5 perkara yang aku xsuka plak

Ap yg aku xsuka ek..Aku tak taw la cik Feez..(bleh kan jawab cmnih)..haha


4. Tag org lain

Nak tag sape la..Aku tag 5 cukup la ye..
  • KINA
  • MAMA AMCA
  • WANZI
  • SHALLEY
  • DHIA
Nih nk bagi cukup syarat je..sape2 yg bace entry nih nak amek award nih..amek la ye
Tak terhad sebenarnye..

Okay la Chaw sin chi..Maap cik Feez satu lg award xdapat nk amek la..tenet slow abeh nih..tension dh nih..huhu

pstttt : Upss lupa lak..KORANG yg baca nih la MACHO..:)

Wednesday, November 17, 2010

Edisi Malam Raya : SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Assalamualaikum..

Ye ye..
Esok rayaaaa..haha..
Dalam tengah sibuk buat persiapan raya nih..
Sempat gak aku wt satu entry..
Hehehehe...

Malam nih aku agak sibuk..
Tolong mak aku wt laksa beb..
Laksa Utara wooo..
Aku tolong buang tulang ikan je pn..
Org utara cakap.."perisi ikan"..


nih la ikan yg bakal aku 'perisi'

nih ikan yg telah di 'perisi'

tulang-temulang ikan

tangan aku yg sedang 'perisi' ikan


Di kesempatan nih gak..
Aku ingin mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA
AIDILADHA


Chw sin chi..

psttt : tido2 esok raya..makan daging beringat-ingat..kang darah tinggi..hehe





Sunday, November 14, 2010

JOM BERKENALAN : KHAS BUAT BLOGGER BARU

Assalamualaikum..

JOM BERKENALAN : KHAS BUAT BLOGGER BARU

Salam perkenalan buat blogger2 semua..
Tak kira yg baru mahupun yg sudah lama..
Walaupun tak dpt bersua muka..
Biarlah bersahabat di alam maya..

HEHEHE..

Pantun merapu daripada aku..
Edy or Chekdi a.k.a. PenglipurLara...

Terima kasih tak terhingga aku ucapkan pada ABG BEN..
Sebab bagi peluang utk aku & blogger2 yg baru nak merangkak nih satu peluang..
Bleh berkenalan dengan para Otai blogger..



Thankz a lot ABG BEN..

Kepada blogger2 yg baca entri nih..
Selamat berkenalan..
Rajin2 singgah la ye..

Okay
Chaw sin chi..

Man Utd & Badminton Malaysia

Assalamualaikum..

Man Utd..Man Utd..
Aku baru baca paper semalam Van der Sar kata..
Man Utd tak bleh hilang mata lepas nih..
Tapi apa kes 'game' semalam seri je..
Tension aku tengok..

Aston Villa mendahului 2-0..
Hasil jaringan Ashley Young minit 73 & Marc Albrighton minit 77..
Sedih aku tengok..
Naseb baik Macheda & Vidic score pastu..
Seri pn jadi la daripada kalah..



Yang nih lagi sedih..
Badminton berpasukan lelaki Malaysia kalah ngn Thailand 3-2..
Apa kes nih..
Sejak bila Thailand jadi pasukan kuat nih..
Dah 'leading' 2-1 bleh kalah..

Saturday, November 13, 2010

Malaysia lawan China

Assalamualaikum..
Malaysia 0  - China 3

Tadi aku baru abeh tgk bola Sukan Asia..
Malaysia lawan China..
Minit pertama ref dh bagi 'yellow card' kt pemain Malaysia..
Agak xbleh terima la..
Tak dak warning trus kuning..

Pastu pemain Malaysia yg kena kad kuning 2..
Kena lg 1 kad jadi la kad merah..
Yang aku panas tgk 2..
Ada ka dia bagi plak kad merah kat kapten Malaysia..
Alasan sebab bantah..
B**oh punya ref..

Ye..Ye..Balik Kampung

Assalamualaikum..

Hepi sgt aku arini..
Aku dh ada kt umah dh..
Kat kampungku tercinta..
Kampung Bendang Raja..Kuala Nerang..
Kedah Darul Peace..

Perjalanan aku semalam bermula pd pukul 11.35..
Patotnya pkul 11.15 tapi tggu org xsmpi2..
Aku nek bas semalam duk sebelah laki..
Nasib baik lelaki..
Kalau tak mesti ada yg risau..haha


nih la bas yg aku nek semalam..Mara Liner

Aku mmg dari dulu pelanggan setia Mara Liner..
Sebabnya aku rasa 'safe' kalau aku naik bas die..
Sebelum mula perjalanan driver die akan baca doa dulu..
Tu yg yakinkan aku sikit..hehe
Seat die pn lembut..

Friday, November 12, 2010

Stiker & Aku

Assalamualaikum..

Hai sahabat2 sekalian..
Hari nih aku nk crita sikit pasal hobi aku..
Hobi aku nih xdela hebat sangat pn..
Hobi aku biasa je..

Hobi aku buat stiker..
Kat tempat aku orang panggil 'toreh' stiker..
Stiker taw stiker??
Ala yg korang slalu lekatkan kat helmet, buku & sbgnye..
Tapi stiker yg aku buat aku tak lekatkan..
Aku jadikan koleksi je pn..
Nak tengok stiker aku..

JOM URSHA!!





Thursday, November 11, 2010

Patch PES 1Malaysia

Assalamualaikum..

Sahabat2 sekalian..
Bro chengazrin dh kuarkan patch terbaru..
Sape2 yg minat men PES apalagi..
Meh la reramai download patch nih kt blog beliau..

Menarik wooo..
Jap aku letak satu gambar..


thumbs up to they all..
semoga terus berkarya tuk peminat2 PES..

Wednesday, November 10, 2010

Maaf Dipinta..

Assalamualaikum..

Entry nih sebenarnya nak mintak maaf kt suma sahabat2 yg berkunjung..
Mahupun yg follow blog aku nih..
Aku dh 3 ari rasanya xbuka blog nih..
Sbabnya aku exam..
So aku mintak maaf la ye kengkawan..
Aku akan lawat blogger2 yg tgglkn link arinih gk..hehe


Satu lagi aku nk cakap..
Aku dh abeh exam..yeahhh
Dah bleh balik dah..
Wohoooooooooooo...


Nih la saja entry aku..
Chaw sin chi..

Salam Penglipurlara..

Saturday, November 6, 2010

SUARAPEOPLE[DOT]COM SANGAT GEMPAK

 Assalamualaikum..

Yeee malam nih aku rasa relax sikit..
Tinggal lagi dua paper je final exam aku sem nih..
Semalam aku xsempat langsung nk wat entry..
Jadi hari nih aku kena wat gak..
Aku nak wat cerita sikit malam nih..
Ala-ala karangan..haha..


     Namaku Buyung tetapi rakan-rakan menggelarku 'Bolt'. Nama glamour sikit macam orang putih daa. Aku dilahirkan di Hotel H-----(tak boleh sebut kang kena saman, naya oo). Mantapkan tempat lahir aku. Sebenarnya aku lahir kat tepi tong sampah hotel ja tapi kira dalam kawasan Hotel H----- lagi tu. Haa nak tengok muka aku ada kat bawah. Hensem wooo.

    

     Pada satu hari, aku ngan 4 orang sahabat aku rancang nak pi jalan-jalan makan angin. Yela tiap-tiap hari benda sama je kami buat. Bangun malam terus pi dapur hotel cari makan. Pastu naik lif buatan sendiri pi kacau mak-mak datin kat atas. Tak pun kami pi skodeng baikk punyaaa. Bosan aku buat benda sama. Kami rancang nak pi mandi kat satu kawasan air terjun. 

     Dipendekkan cerita kami pun samapi la kat air terjun tu. Cantik tak terkata. Aku ngan sahabat-sahabat aku yang dah dekat 3 bulan tak mandi nih apalagi terus terjah je dalam air tu. Perghh sejuk la air dia. Best woo mandi air terjun.



     Dalam seronok-seronok mandi, tiba-tiba sorang membe aku sakit perut. Aku suruh dia pi buang air kat tepi pokok kat bahagian bawah air terjun. Tapi membe aku nih punyala penakut ajak aku teman. Tak pa la sayang membe punya pasal aku pun teman. Masa jalan nak pi buang air tu aku ternampak dari jauh ada benda mengendap kami. Haih tak kan ada tikus betina ngendap kot. Tak logik sangat. 

     Sampai kami dua kat pokok tu, huarghhh benda tadi terkam kami. Terkejut aku. Rupanya si misai panjang. Cis celaka ko kucing. Owhh ko ingat aku takut ke. Ko belum taw siapa aku. Aku lah yang di gelar 'Sifu Bolt'. 




Hah apa ko tunggu masokla kalau berani. Aku karate kang bersepai gigi.

     Maka terjadilah adegan karate yang dahsat. Akhirnya kucing tu lari takut kat aku. Membe aku plak masa kucing tu terkam tadi dah gelabah sangat terus terjun dalam air. Aku tanya dia "ko dah kencing belum?". Dia cakap "aku dah terkencing kat dalam sungai nih". Aduhh masalah betul membe aku nih. Kang kalau jadi apa-apa aku tak tanggungjawab.

     Lepas 3 jam mandi-manda, kami ber-5 pun balik la semula kat rumah kami (dalam dinding hotel). 2 hari lepas tu masa aku ronda-ronda kawasan hotel, aku nampak ada berita hangat kat TV. Aku pun pi la dekat sikit. Mak aih sekali lagi aku terkejut.



     Wabak Kencing Tikus?? Sah nih mesti sebab membe aku terkencing kat dalam sungai hari tu. Aku dah cakap kompem ada benda nak jadi. Kucing tu la bawak syial. Aku pun cepat-cepat balik hotel bagitaw kat membe-membe aku suruh lari. Takut-takut kang ada masuk lokap. Tapi sorang pun tak dengar. Suma tengah syok layan pizza dato' mana makan tak habis.

     Ahhh lantak korang la. Aku chaw dulu la. Pizza hari lain boleh dapat. Last-last aku nampak membe aku dah kat dalam.



     Tu lah orang suruh lari tak nak. Nasib korang la. Di sebabkan pihak berkuasa memburu keturunan cam aku, aku pun menyamar jadi tikus yang smart sikit. 



      Haa lagi kacak kan aku. Jangan terpedaya, aku hanya pakai kostum je tu. Diri aku masih tikus cam kat atas. Tapi best jadi tikus nih (Belanda), hari-hari aku makan sedap. Orang sayang aku. Belai aku. Tamatlah Kisahku Tikus.


Mesti korang suma tertanya-tanya apa kaitan taju entry aku dgn cerita nih..

JOM URSHA!!

Thursday, November 4, 2010

Follower Bertuah GiveAway

Assalamualaikum..

Sebelum aku nk start stdy cm biasa la blogwalking lu..
Dalam dk blog walking 2 jmpa la 1 benda menarik..
Aku xpernah pn try benda nih..
Xtaw la kot2 korang yg dh lama berblogging nih..
Mesti dh bnyak kali jumpa kan..

Inilah dia...



GA nih cm contest gk la..
Dapat hadiah yg bez tuh..
Apalagi jom reramai join GA cik Aainaa..

Ok dah nk g study plak..
See ya..

Ehhh sebelum tuh kena tag 3 orang membe..



pstt : xpenah lg dapat hadiah..kalau dapat nice gak (excited gla)..haha


Wednesday, November 3, 2010

Aduhai Tekanan Jiwa

Assalamualaikum..

Arini aku xdak mood nk tulih entry sebenarnya..
Kapla rasa mcm nak pecah da..
Nih suma tekanan study la nih..
Esok dh start paper core course..
Tensionnya aku rasa..



Pagi td ingtkan boleh la bangun awal..
Skali kul 12 gak bangun (balogh liat)..
Dh bangun tuh rileks jap..
Mandi suma pegi lunch..
Balik2 dh kul 2 lebih..

Tuesday, November 2, 2010

Asam Garam dot dot dot

Assalamualaikum & Salam 1Malaysia..


Haaa korang musti pelik apa yg asam garam nih..
Arini aku exam UNGS 2050 (agama la)..
Ramai gak kantoi meniru (x pro)..haha
Ada yg bawak toyol la (ketas kecik)..
Ada yg bncg ngn membe la..

Apa yg menarik aku nk kongsi2 & tanya la..
Seingat korang la sejak ble korang start tiru time exam??
Kalau aku start aku masuk matrik la (2007)..
Sebelum 2 record bersih bai..


perghh kt kuku pn bleh tulis ek..cmne nk bce tuh??

Monday, November 1, 2010

2.5 Kg in Two Weeks!!

Assalamualaikum & Salam 1Malaysia...

Entry kali nih sje je nk story sikit kt sahabat2 semua..
Crita dia bermula lebih kurang 2 minggu lpas..
Dlm aku dk rasa badan aku dh makin jd BELON..
Tiba2 ada sorang hamba Allah (mmbe aku gak) bg sms kt aku..

"Salam.jom join shake party aku esok.ada minum free.
kalo nk dtg kompemkn kt aku b4 kul 10 mlm."

Lebih kurang cmtu la dia sms..
Aku pn apalagi truja gk la nk taw pekebenda shake party nih..
Esoknya aku pi tengok..
Owhh HERBALIFE party..