Pengikut Setia

Top 10 Members

Tuesday, December 7, 2010

Aku budak Baru Belajar..Mampukah???

Assalamualaikum..



Hai kengkawan semua..
Tadi masa aku jenjalan & berlari kat alam maya nih..
Aku jumpa gak Blog Pilihan Malaysia nih..
Aku penah tengok entry kawan aku sebelum nih tapi tak rasa nak join..
Bila jumpa Blog nih sendiri baru teringin..
Jadi aku amek keputusan nak join Blog Pilihan Malaysia 2010 bagi kategori Blog Baru (2010) Pilihan..

Perjalanan aku dalam dunia blogging bermula pada tanggal 13 March 2010. Nih adalah tarikh entry pertama aku. http://www.juz-a-site.co.cc/2010/03/welcoming-note-for-friend.html nih plak link entry pertama aku. Pada mulanya aku hanya ingin mencuba apa itu blog & hanya untuk mengumpat (bercerita) mengenai kehidupan aku & kengkawan aku kat UIA. Disebabkan kekangan dari segi masa (yela nak fokus study) & kekangan internet (harap internet UIA je), aku berhenti ber'blogging'. 

Entah macam mana aku tiba-tiba bersemangat nak ber'blogging' balik pada bulan September yg lalu. Aku bersemangat selepas aku melihat beberapa blog yg sangat meletop oleh blogger UIA. Bermula daripada 5/9/2010 aku telah bertekad aku akan bersungguh-sungguh dalam ber'blogging'. Hari demi hari aku pelajari setiap selok-belok dunai blog. Pelbagai cara yg aku lakukan dari meng'GOOGLE' sampailah aku download e-book2 yg berguna. Buku mengenai blog pun aku ada beli. 

Akhirnya, inilah aku pada hari ini. Aku berbangga dengan blog yg aku ada walaupun masih baru & banyak kekurangan. InsyaAllah kalau diizinkan Allah aku akan terus berusaha memperbaiki kelemahan blog aku.

JOM BLOGGING!!
Kepada sesiapa yg nak join gak..jom klik sini.
Chaw sin chi..

psttt : cepat2 dah nak tutp nih..lambat xdapat..ngehehe..

9 comments:

nora said... BALAS

waaa semangat ni. AKu bagu A++ la utk semngat ko tu hehehehhe

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said... BALAS

tahniah...teruskan perjuangan anda dlm dunia blogging..same2 support each other.. :) go2 chayok....

shahjiehan said... BALAS

wow! style laa... aku visit pade hg berpuluh kali asal x ter senarai????

EDY said... BALAS

@nora
haha..TQ noa..

@FeeZ~Hafizah~cucuatokaji
yup kta kena saling support..=)

@shahjiehan
hg kena sign in kat bawah follower aku tuh..baru masuk senarai visit..

luna qiszara said... BALAS

salam ziarah, gudluck eh, kite same2 dalam senarai, tp grup len2, Luna kat grup 3 no 109..hehe

EDY said... BALAS

@luna qiszara
owhh..jum kite sama2 mengundi..:)

Miss Yaty said... BALAS

gudluck ye!hihi...
sume yang join tu blogger baru jugak..kita saling mencuba..

yaty no 272...
kalau sudi jom jenguk blog yaty ye...

salam perkenalan :)

dah jadi follower ke 200 :)

EDY said... BALAS

@Miss Yaty
ha'a suma membe2 baru..TQ follow..nnt sy follow blek..

.vna erman. said... BALAS

blog walking...follow my blog http://www.vnazone.blogspot.com
keep support each other ;)