Pengikut Setia

Top 10 Members

Saturday, December 4, 2010

Assalamualaikum..

Mood : tensen + nak demam la plak..



Waduh2..
Apa nak jadi dengan skuad bola sepak negara kita??
Petang tadi Malaysia hanya mampu seri 0-0 dengan Thailand..
Permainan boleh dikatakan hampir keseluruhan dikuasai oleh pemain2 Thailand..
Namun Malaysia berjaya melakukan beberapa cubaan bahaya..
Hanya nasib tak menyebelahi pasukan negara kita..

Apa yg menjadi isu di sini..
Padang buruk sangat..
Rasanya padang UIAM lagi lawa kot..
Adakah sebab hujan yg setiap hari menimpa bumi??
Lecak di sana sini..
Macam mana nak perform kan..

Satu lagi..

Kelemahan pasukan Malaysia perlawanan tadi adalah di barisan tengah..
Nampak sangat midfield Malaysia kurang berkesan..
Hampir kesemua midfield turun ke bahagian pertahanan..
Tapi stiker tetap kat atas..
Bila bola di'clear' mana nak sampai kat stiker..
Pemain Malaysia pun nampak takot2 nak main dengan Thailand..
Apa kes??
Kita penah menang ngan Thailand kan Sukan SEA arituh..

Sementara tuh..
Pasukan Indonesia terus menunjukkan kekuatannya apabila membelasah Laos 6-0..
Di harapkan mereka juga akan belasah Thailand pada perlawanan terakhir nanti untuk menghidupkan peluang Malaysia ke separuh akhir..

Kedudukan terkini

Perlawanan terakhir kumpulan A

Chaw sin chi..

psttt : mintak2 la Malaysia menang dengan Laos..Thailand kalah dengan Indonesia..



8 comments:

Adam said... BALAS

paling aku bengang masa last minit tadi sepatutnya dah leh dapat 3 point. saje je tak nak menang...

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said... BALAS

waduh2...nape malaysia lemau sgt?....huhu..sadis2...indonesia memang garang benar bile main ye..harap2 diorang tak gune pawang2 ke hape..hehehe :)

nora said... BALAS

waaa ada talent jd pengulas sukan ni

Siti said... BALAS

amin.. err..6-0?? pergh, hebat dowh..

Terkini :
Jom kita bloglarian!
Jom join contest kesayanganku!

EDY said... BALAS

@Adam

2 la..patotnya dh gol 2..pluang Malaysia suma dekat2 nak gol..tapi finishing noob habis

EDY said... BALAS

@FeeZ~Hafizah~cucuatokaji
ntah la Feez..main kat Indonesia..huhu

EDY said... BALAS

@nora
hehe memang ada minat nak jadi pun..suma sukan sy minat =)

EDY said... BALAS

@Siti
main kat Indon bleh la..tempat dia =(